ToP begeleiding door een ToP therapeut

Nu aanmelden
Gaat u binnenkorte met uw vroeggeboren baby naar huis? Miranda Naber-Hullegie begeleidt uw kind volgens het ToP programma in de thuissituatie.

Voor wie?
Het ToP programma wordt aangeboden aan: alle baby's die geboren zijn na een zwangerschapsduur korter dan 32 weken en of een geboortegewicht onder de 1500 gram.

Wat kost het?
Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Het programma is sinds 2014 in het basispakket van de zorgverzekeraars opgenomen. 

Waarom?
Ouders zijn de belangrijkste personen in het leven van een kind.
Wanneer ouders met hun kind naar huis gaan zijn zij vaak experts in de verzorging van hun kind. Toch hebben veel ouders het gevoel dat zij hun kind na thuiskomst opnieuw moeten leren kennen. Dat is niet raar, de baby moet wennen aan de thuisomgeving. Tegelijkertijd wordt het kind steeds nieuwsgieriger naar alles om zich heen. Het kind zoekt naar een balans tussen geborenheid en ontdekken van nieuwe dingen.
De ToP therapeut steunt ouders in de thuissituatie om op een positieve manier in te spelen op de signalen en de behoeften van hun kind.

Werkwijze:
ToP gaat niet uit van de problemen, maar van de mogelijkheden die uw kind heeft en de pogingen die het doet om de wereld te verkennen en zich aan te passen. 
Het doel van het programma is dat uw kind op een actieve en ontspannen manier deel kan nemen aan de dingen die op dat moment belangrijk zijn voor hem/haar.
De ToP therapeut komt in de eerste twee weken na ontslag bij u thuis. In totaal komt de ToP therapeut 12 keer verdeeld over het jaar bij u op huisbezoek. 

Wilt u zich aanmelden voor het ToP programma of wilt u meer informatie over het ToP programma neemt u dan contact op met de praktijk.

Hier kunt u meer informatie over het ToP programma vinden.

En in dit filmpje wordt een toelichting gegeven over het ToP programma.

Vragen?

bel met onze praktijk:

0591 - 630016

Bezoekadres Emmen

Brinkenhalte 22B

7812 HX Emmen

Bezoekadres Klazienaveen

Brugstraat 158

7891 AV Klazienaveen

Bezoekadres Zweeloo

Marktstraat 2c

7851 AB Zweeloo