Behandeling

Nu aanmelden
De kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van kinderen van 0 tot 18 jaar met een achterstand in hun bewegingsontwikkeling of met problemen in bewegingsvaardigheden. Dat kunnen kinderen zijn die moeite hebben om mee te komen op lichamelijk vlak, maar ook op sociaal-emotioneel vlak: als kinderen lichamelijk onhandig zijn, worden ze bij sport en spel vaak buitengesloten.

De eerste keer dat een kind bij de kinderfysiotherapeut komt wordt deze uitgebreidt onderzocht. In samenspraak met ouders en kind wordt er een behandelplan opgesteld.

De behandeling bestaat vooral uit bewegingstherapie. Hierbij leren kinderen hun motorische vaardigheden te verbeteren en te ontwikkelen. Dat gebeurt op een manier die aansluit bij hun belevingswereld, verwachtingen en met kindvriendelijke spelmaterialen passend bij de leeftijd.

Behandeling kan plaatsvinden in de praktijk. Als er een indicatie voor is dan kan behandeling ook thuis plaats vinden. Bij kinderen onder de 2 jaar en bij kinderen met een ernstige handicap zal dit vaker plaatsvinden.

Kinderfysiotherapie Emmen biedt kinderfysiotherapeutische draagconsulten aan bij baby's die prematuur geboren zijn, kinderen met syndromale afwijkingen en baby's met heupdysplasie. Omdat het hoofdje van de baby minder op een matrasje, wipstoel of maxicosi ligt wanneer het gedragen wordt, kan dragen ook preventief of als behandeling worden ingezet bij plagiocephalie.

Naast individuele behandelingen biedt Kinderfysiotherapie Emmen samen met EMfysio ook Fitkids aan in groepsverband.

Voor kinderen met motorische problemen gecombineerd met overgewicht biedt Kinderfysiotherapie Emmen het programma Swimming with the Stars aan.

Ook scholen kunnen Kinderfysiotherapie Emmen benaderen voor het verzorgen van een informatie middag of avond. Verder is Miranda Naber-Hullegie opgeleidt tot Zit met Pit! therapeut en verzorgt ze lessen over een gezonde (werk) houding en de balans tussen zitten en beweging voor kinderen van groep 5.

Voor meer informatie bel met onze praktijk 

Vragen?

bel met onze praktijk:

0591 - 630016

Bezoekadres Emmen

Brinkenhalte 22B

7812 HX Emmen

Bezoekadres Klazienaveen

Brugstraat 158

7891 AV Klazienaveen

Bezoekadres Zweeloo

Marktstraat 2c

7851 AB Zweeloo