Pré- en dysmaturiteit

Nu aanmelden
Van Prematuriteit of vroeggeboorte spreekt men wanneer een baby geboren wordt voor een zwangerschapsduur van 37 weken. Bij prematuur geboren baby’s  is de kans op medische problemen groter dan bij de á terme geboren kinderen. Dysmaturiteit betekent dat een baby een te laag gewicht heeft voor de duur van de zwangerschap

Prematuur geboren kinderen hebben regelmatig een vertraagde motorische ontwikkeling en een verhoogde kans op een achterstand in de ontwikkeling. Veel van de te vroeg geboren kinderen halen op eigen kracht deze achterstand wel in tussen het 1e en 2e levensjaar, maar andere kinderen hebben daar enige hulp bij nodig. De kinderfysiotherapeutische behandeling zal vooral gericht zijn op het geven van hantering- en positioneringadviezen. Ouders leren om de behoefte van hun kind te herkennen en hun kind kan te helpen zich stap voor stap verder te ontwikkelen. Wanneer er problemen in het motorisch functioneren worden geconstateerd zal de begeleiding van de kinderfysiotherapeut het karakter van een behandeling krijgen.

Binnen Kinderfysiotherapie Emmen is Miranda Naber-Hullegie gespecialiseerd in de begeleiding van prematuur (minder dan 32 weken zwangerschapsduur) en/of prematuur (geboortegewicht >1500 gram) geboren kinderen volgens het ToP programma.

Wanneer ouders graag het dragen in een draagdoek/draagzak willen uit proberen kan dit bij Kinderfysiotherapie Emmen onder begeleiding van één van de kinderfysiotherapeuten. Alle kinderfysiotherapeuten zijn opgeleidt tot kinderfysiotherapeutisch draagconsulent.

Hier kunt u meer informatie vinden over het dragen.