Houdingsproblematiek

Nu aanmelden
Onder een houdingsafwijking wordt verstaan een vreemde  stand van een of meerdere gewrichten.. Een houdingsafwijking kan gevolgen hebben voor de rest van het lichaam en voor de statiek. Een scoliose is een in zijwaartse richting zichtbare kromming van de rug, met mogelijk ook een draaiing van de wervels waardoor een zogenaamde. “bochel” kan ontstaan bij vooroverbuigen.

De behandeling bestaat uit het geven van goede voorlichting aan ouders en aan het kind. Het is belangrijk dat men weet en wat er aan gedaan kan worden om de houding te verbeteren of erger te voorkomen. De kinderfysiotherapeutische behandeling bestaat uit het bewust worden van houding en houdingscorrectie door middel van oefeningen. Soms is het nodig om de scoliose met een korset te behandelen. Dit is afhankelijk van de ernst van de scoliose en de leeftijd van het kind en wordt bepaald door de behandelend orthopeed.

Naast indivduele begeleiding van kinderen met houdingsproblemen. Is het ook mogelijk om Kinderfysiotherapie Emmen uit te nodigen op scholen om informatie te geven over een goede (werk) houding en balans tussen zitten en bewegen.
Zie voor meer informatie Zit met Pit!