Met welke zorgverzekeraar heeft Kinderfysiotherapie Emmen in 2023 een contract?

Nu aanmelden

Bij Kinderfysiotherapie Emmen mag je jezelf zijn, iedereen is welkom! Wij kijken naar wat een kind wél kan en bieden uitdaging aangepast aan het niveau van het kind, om stapsgewijs verder te komen in de ontwikkeling. Met als doel het verkrijgen van de voorwaarden om deel te kunnen nemen aan de samenleving, op een manier die passend is voor het kind als individu.
De therapeuten van Kinderfysiotherapie Emmen zijn gespecialiseerd in de motorische ontwikkeling van kinderen. Door onze kennis en ervaring bieden wij voor ieder kind een passend onderzoek en hulpvraag gerelateerd behandelplan. Wij onderscheiden ons door nauw samen te werken met het kind, de ouders/verzorgers, de omgeving en andere betrokken zorgverleners. Wij zijn laagdrempelig toegankelijk voor iedereen.

Wij bieden kwaliteit en willen dat ook blijven doen in de toekomst! Met de huidige tarieven van de zorgverzekeraars in combinatie met de hoge kosten kunnen we de diensten niet meer leveren zoals u van ons gewend bent. Wij zijn druk bezig met een eerlijke vergoeding voor onze diensten te verkrijgen zodat wij de kwaliteit kunnen leveren die wij en u gewend zijn. Zorgen voor patiënten is onze passie en daarin willen we niet meer beperkt worden. Door een eerlijk tarief te hanteren kunnen we meer tijd in patiënten steken, investeren in opleidingen, apparatuur en behandelvoorzieningen.

We hebben ervoor gekozen om een aantal contracten met zorgverzekeraars niet meer te tekenen. In 2023 hebben wij geen contract met: Zorg en Zekerheid, ENO en Caresq/Eucare (en de bijbehorende labels). Deze zorgverzekeraars bieden een dusdanig slecht tarief, met daaraan gekoppeld ook nog enorm veel (onzinnige) eisen, dat we dit simpelweg niet meer kunnen volhouden.
Wij raden u aan om over te stappen naar zorgverzekeraars die geloven in onze kwaliteit zoals bijvoorbeeld DSW en ONVZ. 

Op 12 november zijn de overstapweken begonnen; u kunt nu overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Vragen over uw verzekering kunt u stellen aan uw behandelend kinderfysiotherapeut, zij denkt graag met u mee.
Bent u verzekerd bij een zorgverzekeraar waar wij geen contract mee hebben dan blijft u van harte welkom. U ontvangt de factuur na de behandeling en kunt deze zelf indienen bij uw zorgverzekeraar.

We zijn nog in beraad (samen met collega praktijken uit de omgeving) wat we verder moeten doen om een kostendekkend tarief te kunnen realiseren en kunnen op dit moment nog niet aangeven wat dit precies zal zijn. We houden u op de hoogte en hopen op uw steun en begrip.

Vriendelijke groet,

Team Kinderfysiotherapie EmmenzorgverzekeraarsNieuwsoverzicht