Veilig naar de kinderfysiotherapeut in tijden van corona

Nu aanmelden

Veilig naar de kinderfysiotherapeut. Dat doe je zo.

Sinds vrijdag 1 mei zijn we weer voorzichtig aan het opschalen van behandelen van patiënten in de praktijk, wel nog onder omstandigheden die anders zijn dan je gewend bent. Zo maken we in eerste instantie alleen afspraken op afstand, via de telefoon of een videoverbinding. Naar aanleiding van dat gesprek bepalen we de vervolgstappen. Als het voor jouw zorg noodzakelijk is, en het ook veilig en verantwoord kan, plannen we wel een behandeling in de praktijk of aan huis. Als jij, of iemand in jouw gezin, symptomen heeft van corona dan zullen we bijvoorbeeld beeldbellen of stellen we het even uit.

Belangrijk is dan dat we ons samen houden aan de hygiëneregels:

·       Geen handen schudden

·       Handen desinfecteren bij binnenkomst praktijk en het dragen van een mondkapje (volwassenen) geniet de voorkeur. Kinderen onder de 12 jaar          hoeven geen mondkapje te dragen.

·       Neem je eigen badhanddoek mee

·       Desinfecteer je handen voor en na de afspraak

·       Maximaal 1 ouder/verzorger aanwezig bij de behandeling

·       Hoest en nies in je elleboog

·       Houd 1,5 meter afstand van andere patiënten

·       Bij griep of andere luchtwegklachten kom je niet

Als het nodig is, maakt de kinderfysiotherapeut gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen. Mogelijk vragen we jou ook om een mondkapje te dragen. In de praktijk houdt iedereen zo veel mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar.

Samen doen we er alles aan om verspreiding van het coronavirus te voorkomen: jouw kinderfysiotherapeut vertelt je welke kinderfysiotherapeutische zorg mogelijk is. We vertrouwen erop dat je begrip hebt voor de maatregelen.
Nieuwsoverzicht